Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó: hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben

2020-03-28
11:08
Forrás
MTI
A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - jelentette ki Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a legfontosabb az emberek egészségének és életének védelme, és itt döntő az, hogy Magyarország rendelkezzen elégséges számú, a védekezéshez szükséges eszközzel.

Jó hírnek nevezte, hogy szombaton Budapestre érkezik egy szállítmány, amely Kínából 27 tonnányi védőfelszerelést hoz Magyarországra.

Vasárnap pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre, hogy mindazok, akik az egészségügyi védekezésben részt vesznek, kellő védőfelszereléssel legyenek ellátva - emelte ki.

A miniszter hozzátette: gondolni kell a világjárvány utáni időszakra, a magyar gazdaság újraindítására, és a munkahelyek megvédésére is.

Szijjártó Péter
védekezés
berendezkedni
szállítmány
védőfelszerelés
Kína
gazdaság
újraindítás
munkahely

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.