Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A jelenlegi EB vakvágányra vitte az EU bővítésének ügyét

2019.08.30
15:30
Forrás
MTI
A jelenlegi Európai Bizottság vakvágányra vitte az Európai Unió bővítésének ügyét - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter ma telefonon az MTI-nek Helsinkiből.

Szijjártó Péter részt vett az Európai Unió tagállamainak külügyminiszteri ülésén. Hozzátette, ezzel nagyon sokat ártott Európának, Európa biztonságának és jövőjének. Az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, ha tagországainak száma nő, és ha integrálni tudja a határterületeit. Mi, magyarok jól tudjuk ezt, hiszen a Nyugat-Balkán szomszédságában élünk, és pontosan tudjuk, hogy Magyarországnak és az Európai Uniónak is gazdasági, stratégiai, biztonsági és politikai érdeke fűződik ahhoz, hogy az Európai Unió bővüljön, és integrálni tudja a nyugat-balkáni térséget - szögezte le a miniszter.

Foto: MTI/KKM/Burger Zsolt

Mi azt várjuk el a következő Európai Bizottságtól, hogy ne csökkentse, hanem növelje a tagországok számát, hogy gyorsítsa fel az EU nyugat-balkáni irányú bővítését, hogy nyissa meg az összes még meg nem nyitott csatlakozási tárgyalási fejezetet Montenegróval és Szerbiával, valamint hogy gyorsítsa fel a nyugat-balkáni országok uniós integrációját - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Ez Magyarország nemzetbiztonsági, nemzetstratégiai és politikai érdeke - szögezte le a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Helsinki
Szijjártó Péter
Európai Bizottság
bővítés

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.