Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Jó hír, hogy az új szerb kormányban is helyet kapott a vajdasági magyarság

2020.10.29
18:52
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter Jadranka Joksimović szerb eurointegrációért felelős miniszterrel tárgyalt Belgrádban.

Magyarország számára remek hír, hogy az eddigi kormányzó koalíció folytatja a munkáját Szerbiában, és még ennél is jobb hír, hogy számítanak a vajdasági magyarok részvételére a kormányzatban - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette: a vajdasági magyarok részvétele a kormányban biztosítja azt, hogy a helyi magyarság véleménye továbbra is számítson, amikor Szerbia jövőjéről van szó. Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány továbbra is határozottan támogatja Szerbia európai integrációs törekvéseit. Kiemelte: Belgrád hat csatlakozási fejezet megnyitására áll készen, és az Európai Uniónak meg kellene nyitni ezeket. Jadranka Joksimović megköszönte a magyar kormány támogatását Szerbia európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

A szerb eurointegrációért felelős miniszter kiemelte, az EU-s csatlakozás kiemelt stratégiai cél Szerbia számára, ebben nyújt hatalmas segítséget Magyarország. Szijjártó Péter közölte, egyeztetett a Szegedet Szabadkával összekötő vasútvonal felújításáról, illetve építéséről, és úgy tűnik, továbbra is tartható az a terv, hogy 2022 tavaszára már vonaton lehet közlekedni Szeged és Szabadka között.

Szijjártó Péter
szerb kormány
Jadranka Joksimović

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.