Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra

2018.10.11
18:35
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint hazugság az az állítás, hogy az ukrán államnak semmi köze nincs a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájához.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint az ukrán döntéshozók lépése diktatórikus lenne, amennyiben ukránok betelepítésével változtatnák meg Beregszász etnikai összetételét, ezzel csökkentve a magyarok arányát. Hozzátette, hazugság az az állítás, hogy az ukrán államnak semmi köze nincs a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájához. A honlapon már háromszáz olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok. Véleménye szerint az ukrán államnak kötelessége lenne garantálni állampolgárai biztonságát, ám ezt nyilvánvalóan nem teszi meg. Hangsúlyozta, a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra.

Szijjártó Péter
Kárpátalja
Beregszász

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.