Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét

2019.09.10
21:08
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Szijjártó Péter kedden Berlinben mondott beszédet, a határnyitás 30. évfordulója alkalmából tartott Német-Magyar Fórumon.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint „harminc éve bizonyítottuk, hogy ha magyarok és németek közösen cselekszenek és egymásra találnak, akkor az jó egész Európának”. Németország és Közép-Európa együttműködése különösen fontos most, amikor történelmi kihívások övezik Európát - mondta a miniszter. Hozzátette, büszkék arra, hogy az EU sereghajtóiból az EU egyik éllovasává lett Magyarország, ami „a magyar emberek szorgalmának és erőfeszítésének köszönhető”. Elmondta, büszkék a magyar-német gazdasági kapcsolatokra is, 6000 német vállalat van jelen az országban, amelyek 300 ezer magyar embernek adnak munkát.

Szijjártó Péter
Németország
Német-Magyar Fórum

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.