Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Legyen minél előbb béke Ukrajnában!

2022.06.14
20:02
2022.06.14
21:44
Forrás
Pannon RTV
Legyen minél előbb béke Ukrajnában! Ezt mondta a Pannon Televíziónak adott interjújában Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint, amikor egy szomszédos országban háború zajlik, akkor az minden szomszédos ország számára komoly biztonsági kockázatot jelent. A háború mindeközben kihat az energiaellátásra és a gazdaságra is - tette hozzá a tárcavezető. Szijjártó emlékeztetett: Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy béke legyen, és reménykedik abban, hogy az erre vonatkozó tárgyalások felélednek. Mint fogalmazott a miniszter, a háború árát mindannyian fizetjük.

„El akarjuk kerülni azt a helyzetet, hogy a háború árát a magyar emberekkel akarják majd megfizettetni. Mi magyarok nem tehetünk erről a háborúról, mi magyarok nem akartuk ezt a háborút. Mi semmilyen módon nem vagyunk felelőssé tehetők ezért a háborúért. Nyilván azért nem fogadjuk el, hogy a háború árát velünk fizettessék meg. Ezért nagyon fontos, hogy miközben az árak a háború és a szankciók miatt az egész világon emelkednek, olyan alapvető területeken, mint az energia vagy az élelmiszeripar, eközben mi óvjuk meg ettől a magyarokat.”

Szijjártó Péter
béke
Ukrajna
külgazdasági
külügyminiszter
háború
energiaellátás
gazdaság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.