Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A magyar és a török politikai vezetők őszintén tudnak egymással beszélni

2019.02.13
15:12
Forrás
MTI
A magyar és a török politikai vezetők őszintén, képmutatás nélkül tudnak egymással beszélni - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Isztambulban.

Szijjártó Péter a török külügyminiszterrel, valamint a török kereskedelmi miniszterrel tárgyalt Isztambulban. A két ország vezetői között nagy fokú bizalom jött létre, amelynek egyértelmű haszonélvezője a gazdaság. 2018-ban 3 milliárd dollárt is meghaladta a két ország közötti kereskedelmi forgalom - tette hozzá. A magyar külügyminiszter arról is beszámolt, hogy Magyarország 220 millió dollár értékben hitelkeretet nyitott a magyar és török vállalatok Afrika-irányultságú közös projektjeinek finanszírozására. Ha a cégek ezt a hitelkeretet mind lehívják, akkor Magyarország nyit egy újabbat - jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.