Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A magyar kormány nem lelkes a globális minimumadó ötletétől

2022.06.15
18:47
Forrás
Facebook
Annak bevezetésétől még egy mélyütést kapna az európai versenyképesség - írta Szijjártó Péter reggel a Facebook-oldalán, beszámolva arról, hogy az éjjel Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel egyeztetett telefonon.

Szijjártó Péter közölte, a globális minimumadóról szóló egyeztetés során azt mondta az amerikai külügyminiszternek: "mi egyáltalán nem vagyunk lelkesek ettől az ötlettől, főleg nem annak jelenlegi formájában, pláne nem a jelenlegi körülmények között". Az európai gazdaság nagyon komoly kihívásokkal néz szembe a háború miatt, ebben a helyzetben a termelő vállalatokat sújtó újabb adóterhek végzetesek lehetnek - írta bejegyzésében a magyar külügyminiszter.

Hozzátette: főleg úgy, hogy a bevezetésre már a jövő év elején sort akarnának keríteni Európában, míg a világ többi részén ki tudja, mikor fogják bevezetni, már ha egyáltalán ezt teszik. Az amerikai külügyminiszterrel abban maradtak, hogy a héten még beszélnek - olvasható a bejegyzésben.

Magyarország
Amerikai Egyesült Államok
Szijjártó Péter
globális minimumadó
Antony Blinken

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.