Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyar nemzeti érdek, hogy a Törökországban lévő szírek hazatérjenek

2020.02.29
14:13
Forrás
MTI
Magyar nemzeti érdek, hogy a Törökországban lévő szírek hazatérjenek - mondta Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebookon közzétett videójában.

Törökországban több mint négymillió bevándorló él és egyre nehezebben kezelhető a migránshelyzet. Ezért az ország vagy megteremti a migránsok Szíriába való hazatérésének lehetőségét, vagy megnyitja a kapukat Európa irányába - idézte török hivatali kollégáját Szijjártó. Ez utóbbi forgatókönyv esetén a Nyugat-Balkánt napokon belül több százezer illegális bevándorló lephetné el, akik hogyha Európa irányába mennek, akkor első akadályként, első fizikai akadályként a magyar határkerítéssel szembesülnének - hangsúlyozta. Ezért a magyar nemzeti érdek szempontjából minden olyan lépést és döntést támogat a magyar kormány, amely lehetővé teszi a Törökország területén élő szírek hazatérését - hangoztatta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
Szíria
Törökország

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.