Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország érdeke az EU nyugat-balkáni irányú bővítése

2019.05.28
18:08
Forrás
MTI
Magyarországnak nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdeke is az EU nyugat-balkáni irányú bővítése - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter ma Pozsonyban.

Szijjártó Péter leszögezte: az Európai Unió csak akkor lehet erős, ha megkezdődik bővítésének folyamata. A Brexitre utalva rámutatott: az EU tagországainak száma, történetében először az idén, csökkenni fog, de ezt a folyamatot meg kell fordítani. Hangsúlyozta: bár ma Európában a bővítéspárti álláspont van kisebbségben, és a távozó Európai Bizottság 2025-re tűzte ki a bővítés első lehetséges időpontját, Magyarország bővítéspárti ország, az EB ezen tervét képtelenségnek tartja, és bízik benne, hogy az új összetételű bizottság majd változtat ezen.

Szijjártó Péter
Pozsony
Nyugat-Balkán
Európai Unió

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.