Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország gazdasági és politikai téren is támogatja Szerbiát

2019.04.15
10:37
2019.04.15
15:55
Forrás
Pannon RTV
Példaértékű az együttműködés Szerbia és Magyarország között - mondta Szijjártó Péter a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén.

Magyarország tízmilliárd forinttal támogatja azokat a magyar cégeket és vállalkozásokat, amelyek Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában fektetnek be. Szijjártó Péter Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel és Jadranka Joksimović, európai integrációért felelős miniszterrel tárgyalt. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió 2025-ig nem bővíti a tagországok számát. Szijjártó kiemelte, Magyarország mindenben támogatja Szerbiát gazdasági és politikai téren, valamint az EU tagság felé vezető úton is.

Példaértékű az együttműködés Szerbia és Magyarország között - mondta Szijjártó Péter a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hozzátette, hosszú út vezetett el idáig, és sokkal több érv szól az együttműködés mellett, mint ellene. A külföldre irányuló magyar vállalati beruházások tekintetében Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró az első helyen állnak, az ide irányuló magyar beruházásokra 10 milliárd forintot hagyott jóvá első körben a költségvetés - mondta a magyarországi miniszter. Kiemelte, számos magyar vállalat érdeklődik Szerbia iránt. Mindig is egy egységes nemzetként tekintettünk magunkra, és a választás mindig nemzeti kérdés - mondta Szijjártó Péter arra a kérdésünkre, hogy miért fontos a vajdasági magyarok részvétele az európai parlamenti választásokon.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Nagyon sok vajdasági magyar véleményére számíthattunk a nemzeti parlamenti választáson, szeretnénk, hogyha ez ugyanúgy lenne az európai parlamenti választáson is. Önök, akik itt élnek a Vajdaságban pontosan ugyanúgy a saját bőrükön tapasztalták meg az illegális bevándorlás, tömeges migráció hatásait, mint mi, akik az anyaországban élünk, tehát nyilván önök számára sem mindegy, hogy Szerbiában fel fognak-e torlódni a migránsok a jövőben vagy sem. A másik érvem pedig az, hogy önöknek is az az érdeke, hogy Szerbia minél előbb az Európai Unió tagja legyen, ezért fontos, hogy az Európai Unió bővítését pártoló erők képviselete még hangosabb, még erőteljesebb legyen az Európai Parlamentben.”

Szijjártó Péter

Most

07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.
18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.

Népszerű