Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Nem szabad ideológiai és politikai kérdést csinálni a vakcinából

2021.04.01
13:33
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány ellen az oltás az egyetlen alternatíva, ezért a vakcinákból semmiképpen sem szabad ideológiai és politikai kérdést csinálni.

Ezt mondta csütörtökön Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek Genfből, ahol az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal tartott közös sajtótájékoztatót. Világosan látszik, hogy az egész világon exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, újabb és újabb variánsok lépnek fel, ezért az oltásnak nincs alternatívája, gyorsan kell oltani annak érdekében, hogy megvédjük az embereket - jelentette ki a miniszter. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a WHO kiváló példát mutatott azzal, hogy nem csinált ideológiai kérdést a vakcinákból. "Mindazok, akik ideológiai kérdéssé tették Brüsszelben az oltást, azok gyakorlatilag emberek halálát okozták" - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ezzel lassítják az oltási kampányokat és aláássák az oltási hajlandóságot. 

Szijjártó Péter
vakcina
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz
koronavírus elleni védőoltás
WHO
Egészségügyi Világszervezet

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.