Ugrás a tartalomra
Szijjártó Péter
Fotó: KKM/Szabó Árpád

Szijjártó: Önvédelem híján a terroristák el fogják pusztítani az európai civilizációt

2017-11-13
16:17
2017-11-13
22:48
Forrás
MTI
A két évvel ezelőtti párizsi merényletek óta eltelt idő világossá tette, ha nem védjük meg magunkat, a terroristák el fogják pusztítani az európai kultúrát és civilizációt - jelentette ki Szijjártó.

Az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében a magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy 2015. november 13-án a valóság könyörtelen brutalitással ránk rúgta az ajtót. A politikus kiemelte, hogy az illegális bevándorlás a kultúránkat és a hagyományainkat veszélyezteti, a bevándorlással járó terrorizmus pedig alapvetően fenyegeti a biztonságunkat. A francia fővárosban két évvel ezelőtt hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember vesztette életét.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt a november végi EU-Afrikai Unió csúcsértekezletről is, aláhúzva, több tízmillió ember van úton Afrikában, elkeseredett tömegek keresik a jobb és biztonságosabb életet, a migráció kiváltó okainak megszüntetéséhez pedig stabilizálni kell a kontinens gazdasági és politikai helyzetét. Az európai biztonság Afrikában kezdődik - hangoztatta.

Mint mondta, Magyarország ezért támogatja, hogy afrikai országok is célpontjai legyenek az EU gazdaságfejlesztési, beruházási politikájának. Ezen programoknak a megalkotásakor azonban rendkívül fontos, hogy szigorú feltételekhez kössék a támogatásokat - mutatott rá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
önvédelem
terroristák

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő