Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Önvédelem híján a terroristák el fogják pusztítani az európai civilizációt

2017.11.13
16:17
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
A két évvel ezelőtti párizsi merényletek óta eltelt idő világossá tette, ha nem védjük meg magunkat, a terroristák el fogják pusztítani az európai kultúrát és civilizációt - jelentette ki Szijjártó.

Az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében a magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy 2015. november 13-án a valóság könyörtelen brutalitással ránk rúgta az ajtót. A politikus kiemelte, hogy az illegális bevándorlás a kultúránkat és a hagyományainkat veszélyezteti, a bevándorlással járó terrorizmus pedig alapvetően fenyegeti a biztonságunkat. A francia fővárosban két évvel ezelőtt hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember vesztette életét.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt a november végi EU-Afrikai Unió csúcsértekezletről is, aláhúzva, több tízmillió ember van úton Afrikában, elkeseredett tömegek keresik a jobb és biztonságosabb életet, a migráció kiváltó okainak megszüntetéséhez pedig stabilizálni kell a kontinens gazdasági és politikai helyzetét. Az európai biztonság Afrikában kezdődik - hangoztatta.

Mint mondta, Magyarország ezért támogatja, hogy afrikai országok is célpontjai legyenek az EU gazdaságfejlesztési, beruházási politikájának. Ezen programoknak a megalkotásakor azonban rendkívül fontos, hogy szigorú feltételekhez kössék a támogatásokat - mutatott rá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
önvédelem
terroristák

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.