Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Életeket békével lehet megmenteni

2023.02.24
19:33
2023.02.24
22:40
Forrás
Pannon RTV
Az Ukrajnában zajló háborúról vitázik az ENSZ Biztonsági Tanácsa New Yorkban.

Az ülésen Szijjártó Péter is felszólalt. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kihangsúlyozta, hogy eddig több, mint 1 millió menekültet fogadtak be. Magyarország nagy arányú humanitárius segítségnyújtást vezetett be, amit addig folytat, ameddig szükséges. Ennek a háborúnak nincsenek nyertesei, csak vesztesei vannak, és minél tovább tart ez a háború, annál több vesztese lesz, annál több károkozás történik, és annál többen halnak meg - mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Hadd emeljem ki azt is, hogy nem akarjuk, hogy több ember életét veszítse ebben a háborúban. E tekintetben szeretném Magyarország azon véleményét hangsúlyozni és aláhúzni, hogy az elsődleges kötelességének azt tekintjük a nemzetközi közösségnek ilyen körülmények közepette, hogy megmentse emberek életét és megakadályozza a további emberveszteséget. A kérdés persze felmerül, hogy ez hogyan lenne lehetséges nyilvánvalóan. A válasz pedig az, hogy életeket békével lehet megmenteni.”

Szijjártó Péter
ENSZ Biztonsági Tanács
ENSZ
Ukrajna
Ukrajna háború
ukrajnai háború
orosz-ukrán háború

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű