Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Ellentétes az európai érdekekkel a világ blokkosodása

2023.03.29
13:24
2023.03.29
15:53
Forrás
MTI
Párbeszédre van szükség, nem blokkosodásra - emelte ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter Genfben, egy fórumon.

Az ukrajnai háború egyik legfőbb negatív következménye, hogy a világ újra a blokkosodás útjára lépett, ami élesen ellentétes az európai és a magyar érdekekkel, ehelyett párbeszédre van szükség - hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Genfben. Szijjártó Péter az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának fenntartható fejlődéssel foglalkozó fórumán ezt a tényt nevezte a háború egyik legfőbb negatív következményének. A tárcavezető felszólalt a kelet-nyugati gazdasági kötelékek elvágására irányuló erőfeszítések ellen, és úgy fogalmazott, hogy Európa és Kína együttműködésének felszámolása kiütné a kontinens gazdaságát. Szijjártó ezután arról számolt be, hogy a kontinens a közelmúlt legsúlyosabb kihívásaival néz szembe mind a biztonság, mind a gazdaság terén.

Szijjártó Péter
ENSZ
Genf
fórum

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.