Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter gratulált Pásztor István kinevezéséhez

2020.08.01
11:48
2020.08.01
12:11
Forrás
Pannon RTV
Ez a kinevezés a garancia arra, hogy a szerb és a magyar kormány ugyanúgy gondolkodik a vajdasági magyarok közösségéről, mely összeköt és nem szétválaszt minket - írja Facebook oldalán Szijjártó Péter

Szerbia és Magyarország kapcsolatai a gyűlölködésből történelmi barátsággá alakultak át - ezt írja Facebook oldalán Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzáteszi: soha nem voltak ilyen jók a két ország kapcsolatai, mint most, és ennek nem csak a két ország a haszonélvezője, hanem mindenekelőtt a vajdasági magyar közösség. Szijjártó aláhúzta: Magyarország mindent megtesz azért, hogy Szerbia minél előbb csatlakozhasson az Európai Unióhoz, támogatjuk magyarországi és vajdasági cégek beruházásait, a szerbek pedig minden szomszédunknál több jogot adnak a náluk élő magyar közösségnek - fogalmazott Szijjártó.

A magyar diplomácia vezetője szerint a szerb-magyar barátságnak erre a hétre is jutott egy kifejeződése: Aleksandar Vučić pártjának kényelmes abszolút többsége ellenére ismét magyar elnököt választott magának a Tartományi Parlament, mégpedig Pásztor Istvánt. Szijjártó Péter kiemelte: a VMSZ elnöke az egyike azoknak, akik a legtöbbet tettek a két nemzet barátságának megteremtéséért, így nem lehet kérdés, hogy megérdemli-e a kinevezést, és a kinevezés a garancia arra, hogy a szerb és a magyar kormány ugyanúgy gondolkodik a vajdasági magyarok közösségéről, mely összeköt és nem szétválaszt minket. Hajrá, Pásztor István! Hajrá, VMSZ! - fejezi posztját a magyar külügyminiszter.

Szijjártó Péter
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

Népszerű