Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: a kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig erőforrásnak tekintettük

2018.06.22
14:02
Forrás
MTI
Magyarország külgazdasági és külügyminisztere pénteken Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévzáró és diplomaátadó ünnepségén vett részt.

A kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig olyan erőforrásnak tekintettük, amely segít minket abban, hogy Magyarország és Ukrajna között egy kölcsönös tiszteleten alapuló, a két nemzet sikereit elősegítő együttműködés jöjjön létre - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévzáró és diplomaátadó ünnepségén.

A rendezvényen jelen volt Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter és Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter is. Szijjártó Péter beszédében elmondta, hogy az ukrán kormány két tagjának jelenléte kiemelten fontos a magyar-ukrán kormányközi tárgyalások szempontjából. A diákokhoz szólva Szijjártó köszönetet mondott azért, hogy magyar nyelvű oktatási intézményt választottak. Hozzátette, Magyarország kormánya az elkövetkező időszakban is elkötelezetten és jelentős mértékben fogja támogatni a határon túli magyar oktatás ügyét.

Szijjártó Péter
Beregszász

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.