Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Magyarország a nyugat-balkáni békében érdekelt

2023.05.30
10:14
2023.05.30
10:32
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Magyarország abban érdekelt, hogy a szomszédságunkban, a Nyugat-Balkánon béke és nyugalom legyen – írta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi oldalán a Koszovóban kitört összetűzésekkel kapcsolatban.

„Mi teszünk is ezért, hiszen katonáink százával szolgálnak Koszovóban és Bosznia-Hercegovinában” – írta a politikus.

„A koszovói KFOR-ban olasz parancsnokság alatt szolgáló magyar katonák ma bevetésre kerültek Zvecan településen. A magyar katonák feladataikat a kapott parancsnak megfelelően végezték, melynek során közülük többen is megsebesültek. A sebesült magyar katonák egészségügyi ellátásáról a KFOR és a Magyar Honvédség gondoskodik” – tette hozzá.

Helytállnak a magyar katonák a NATO koszovói békefenntartó missziójában – közölte a magyar Honvédelmi Minisztérium. A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil – áll a közleményben. Négy magyar katona szorult tegnap ellátásra - ezt még tegnap éjszaka jelentette be Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, Bencze József prištinai nagykövet meglátogatta a sebesülteket a kórházban. A katonák repeszsérülések miatt szorulnak ellátásra. Közülük egy honvédet kellett megműteni, de szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes. Hétfő este egyébként magyar katonaorvosi csoport indult Koszovóba a sebesült magyar katonák ellátása és szükség szerinti hazaszállítása érdekében. Az összecsapásban több nemzet katonái is megsérültek.

Szijjártó Péter
Nyugat-Balkán
béke

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.