Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter megnyitotta Magyarország genfi konzulátusát

2020.10.13
15:44
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, több mint szimbolikus, hogy Magyarország a koronavírus-járvány idején nyit egy újabb konzulátust.

Ez világosan mutatja a kormány feladatainak és kötelességeink sokszínűségét is, hiszen egyrészt meg kell védeni az emberek életét és egészségét, ugyanakkor, ahogyan arról a magyar emberek a nemzeti konzultációban világos döntést hoztak, a működőképességet is fenn kell tartani. A tárcavezető szerint Genf részben Európa, részben pedig a világ egyik fővárosa, ott található az ENSZ egyik globális központja, továbbá számos nemzetközi szervezet központja, a magyarok pedig nagy erőkel vesznek részt a nagy nemzetközi szervezetek munkájában. Jelenleg egyébként mintegy 2500 magyar él tartózkodási engedéllyel Genfben, illetve a konzuli kerületbe tartozó három kantonban, és még mintegy 2-2,5 ezer magyar származású svájci állampolgárt tartanak számon a magyar hatóságok. 

Szijjártó Péter
Genf
konzulátus

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.