Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter szavazásra buzdította a vajdasági magyarokat

2018.10.26
19:05
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Köszönttel tartozunk a vajdasági magyaroknak azért, hogy idén áprilisban részt vettek a Magyarország jövőjéről szóló közös döntésünkben - nyilatkozta Zentán Szijjártó Péter.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere azt kérte a választóktól, hogy ugyanilyen lelkesedéssel vegyenek részt a vajdasági magyar nemzeti közösség itteni életéről szóló szavazáson is. Támogassák azt az erőt, amely a legjobban és a leghatékonyabban képviseli őket, én azt gondolom, hogy a határon túli magyar nemzeti közösségek képviseletének hatékonyságában a VMSZ-től csak tanulni lehet - fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Nekünk az a célunk, hogy a magyar nemzeti közösségek a határainkon túl erősek legyenek és folyamatosan erősödjenek és erőforrást jelentsenek az adott országgal történő együttműködés-építés során. A Vajdaság, valamint a Szerbiával való együttműködésünk lehet erre a minta, egészen nyugodtan.”

Szijjártó Péter

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.