Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Újra lehetővé válik az ingázás a magyar-román határon

2020.03.25
13:16
2020.03.25
13:44
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett: Magyarország és Románia - hasonlóan több más európai országhoz - korlátozó intézkedéseket léptetett életbe a határain.

Ezek az intézkedések teljes mértékben legitimek, céljuk, hogy megvédjék a magyar és a román embereket a koronavírus-fertőzés gyors terjedésétől - magyarázta.
 
Közölte: ugyanakkor két ország határán élő közösségek élete szorosan összekapcsolódik egymással, sokan járnak munkába a határ túloldalára, és "nekünk az emberek egészségének megvédése mellett az is feladatunk, hogy a gazdaság működőképességét a lehető legjobban megvédjük".
 

Fotó:MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ezért azt a döntést hozták, hogy a magyar-osztrák és a magyar-szlovák együttműködéshez hasonlóan, Romániával is létrehozzák azt az eljárást, amellyel Magyarország és Románia határán az ingázók át tudnak járni egymás országába munkavégzés céljából.

Úgy látja, ez érdeke a határ túloldalán élő magyaroknak, érdeke a magyar és a román vállalatoknak, illetve gazdaságnak is.

A külügyminiszter elmondta: a két rendőrfőkapitány a lehető leggyorsabban megállapodik, hogy mikor léptethetik életbe ezt a megállapodást és mely határátkelőhelyeken lesz érvényes.

Szijjártó Péter közölte: román kollégájával megállapodtak, hogy az ingázás újra lehetővé válik Magyarország és Románia határán, a határsáv 30 kilométeres körzetében azok számára, akik a határ másik oldalán dolgoznak.

Szijjártó Péter

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.