Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra

2020.01.17
16:08
Forrás
hirado.hu
Magyarország elmúlt tízéves politikája bizonyította, hogy sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra – jelentette ki Szijjártó Péter.

A magyar miniszter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek a bevándorlók integrálásával kapcsolatos miniszteri szintű tanácskozásán szólalt fel Párizsban. A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a migrációt és a munkaerő-piaci kihívásokat nem szabad összekeverni, a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz, és a gazdasági növekedést saját forrásból is el lehet érni. Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi szervezetek továbbra is téves képet festenek a migrációról, mintha annak csak pozitív oldalai lennének, pedig „az igazság ettől távol áll”, miután a migráció súlyos globális biztonsági kockázatot jelent, azon országok számára is, ahonnan kiindul, s azok számára is, amelyeken keresztülhaladnak a migrációs hullámok, és természetesen a célországok számára is.

Szijjártó Péter
Párizs
gazdaságpolitika
migráció

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.