Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Burger Zsolt

Szijjártó: Szerbiának még 2025 előtt az EU tagjává kellene válnia

2019-08-29
14:15
2019-08-29
14:22
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiának még 2025 előtt az Európai Unió teljes jogú tagjává kellene válnia - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az EU külügyi tárcavezetőinek találkozóján.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az EU külügyi tárcavezetőinek informális találkozóján Helsinkiben tartózkodik. Leszögezte, a nyugat-balkáni régió országai minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy megfelelően haladjon az integrációjuk.

Szavai szerint fel kellene gyorsítania az Európai Uniónak a tárgyalások ütemét Szerbiával. Elmondta, Magyarország mint Szerbia szomszédja teljes mértékben megérti, miért fontos a régió országainak a mielőbbi európai uniós tagságuk.

Szijjártó Péter
Európai Unió
Helsinki

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.