Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Szeretnék köszönetet mondani a vajdasági magyaroknak

2019.05.27
01:14
Forrás
Pannon RTV
Megköszönte a vajdasági magyarok részvételét is a számukra először megtartott EP-választáson Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki a Fidesz eredményváró rendezvényén értékelt.

Szerinte az elkövetkező hetekben dől el Brüsszelben, hogy a vasárnapi eredményeknek megfelelően, a választópolgárok akarata szerint sikerül-e olyan Európát építeni, amelynek az alapja az erős nemzetek, a keresztény kultúra és a bevándorlás megállítása. Nagy vitákra és hosszadalmas egyeztetésekre számít az Európai Néppárton és a többi pártcsaládon belül is. A Fidesz sikere egyébként alapvetően befolyásolja majd a Néppárt további politikai irányzatát - tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „Először is szeretnék köszönetet mondani a vajdasági magyaroknak. Én azt gondolom, hogy van abban valami felemelő, hogy a magyar nemzet tagjai, akik az Európai Unió területén kívül élnek is, mint a magyar nemzet tagjai beleszólhatnak abba, hogy hogyan fog kinézni az EU jövője, amelynek meg óriási hatása van a magyar nemzet jövőjére. Szerintem ez egy óriási dolog, hogy ma a vajdasági magyarok szavazhattak és köszönjük nekik, hogy ilyen nagy létszámban elmentek és elmondták a véleményüket.”

Szijjártó Péter
Fidesz-KDNP

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.