Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Szijjártó: Szeretnék köszönetet mondani a vajdasági magyaroknak

2019-05-27
01:14
Forrás
Pannon RTV
Megköszönte a vajdasági magyarok részvételét is a számukra először megtartott EP-választáson Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki a Fidesz eredményváró rendezvényén értékelt.

Szerinte az elkövetkező hetekben dől el Brüsszelben, hogy a vasárnapi eredményeknek megfelelően, a választópolgárok akarata szerint sikerül-e olyan Európát építeni, amelynek az alapja az erős nemzetek, a keresztény kultúra és a bevándorlás megállítása. Nagy vitákra és hosszadalmas egyeztetésekre számít az Európai Néppárton és a többi pártcsaládon belül is. A Fidesz sikere egyébként alapvetően befolyásolja majd a Néppárt további politikai irányzatát - tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „Először is szeretnék köszönetet mondani a vajdasági magyaroknak. Én azt gondolom, hogy van abban valami felemelő, hogy a magyar nemzet tagjai, akik az Európai Unió területén kívül élnek is, mint a magyar nemzet tagjai beleszólhatnak abba, hogy hogyan fog kinézni az EU jövője, amelynek meg óriási hatása van a magyar nemzet jövőjére. Szerintem ez egy óriási dolog, hogy ma a vajdasági magyarok szavazhattak és köszönjük nekik, hogy ilyen nagy létszámban elmentek és elmondták a véleményüket.”

Szijjártó Péter
Fidesz-KDNP
EP-választás 2019

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.