Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Szijjártó: Szeretnék köszönetet mondani a vajdasági magyaroknak

2019-05-27
01:14
Forrás
Pannon RTV
Megköszönte a vajdasági magyarok részvételét is a számukra először megtartott EP-választáson Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki a Fidesz eredményváró rendezvényén értékelt.

Szerinte az elkövetkező hetekben dől el Brüsszelben, hogy a vasárnapi eredményeknek megfelelően, a választópolgárok akarata szerint sikerül-e olyan Európát építeni, amelynek az alapja az erős nemzetek, a keresztény kultúra és a bevándorlás megállítása. Nagy vitákra és hosszadalmas egyeztetésekre számít az Európai Néppárton és a többi pártcsaládon belül is. A Fidesz sikere egyébként alapvetően befolyásolja majd a Néppárt további politikai irányzatát - tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „Először is szeretnék köszönetet mondani a vajdasági magyaroknak. Én azt gondolom, hogy van abban valami felemelő, hogy a magyar nemzet tagjai, akik az Európai Unió területén kívül élnek is, mint a magyar nemzet tagjai beleszólhatnak abba, hogy hogyan fog kinézni az EU jövője, amelynek meg óriási hatása van a magyar nemzet jövőjére. Szerintem ez egy óriási dolog, hogy ma a vajdasági magyarok szavazhattak és köszönjük nekik, hogy ilyen nagy létszámban elmentek és elmondták a véleményüket.”

Szijjártó Péter
Fidesz-KDNP
EP-választás 2019

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.