Ugrás a tartalomra
Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó: a Szíriában végrehajtott akciók célja a vegyifegyver-használat megbüntetése volt

2018-04-16
19:07
Forrás
MTI
Az uniós országok külügyminiszterei Szíriával kapcsolatban elfogadott állásfoglalásukban határozottan elítélték a vegyi fegyverek ismételt használatát.

Ezt a nemzetközi jog, a humanitárius és az emberi jogok súlyos megsértésének nevezte. 

A külügyek tanácsa Szíriával kapcsolatban elfogadott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az amerikai, brit és francia részvétellel végrehajtott akcióknak egyetlen célja a vegyi fegyverek használatának megbüntetése és újabb bevetésük megelőzése volt - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.

Szijjártó Péter
Brüsszel
Szíria

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.