Ugrás a tartalomra
Külgazdasági és Külügyminisztérium

Szijjártó: a Szíriában végrehajtott akciók célja a vegyifegyver-használat megbüntetése volt

2018-04-16
19:07
Forrás
MTI
Az uniós országok külügyminiszterei Szíriával kapcsolatban elfogadott állásfoglalásukban határozottan elítélték a vegyi fegyverek ismételt használatát.

Ezt a nemzetközi jog, a humanitárius és az emberi jogok súlyos megsértésének nevezte. 

A külügyek tanácsa Szíriával kapcsolatban elfogadott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az amerikai, brit és francia részvétellel végrehajtott akcióknak egyetlen célja a vegyi fegyverek használatának megbüntetése és újabb bevetésük megelőzése volt - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban.

Szijjártó Péter
Brüsszel
Szíria

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.