Ugrás a tartalomra

Szijjártó a Szubjektívnek: Javulhatnak a határátkelés feltételei

2022.02.08
14:14
2022.05.12
09:43
Forrás
Pannon RTV
A feltételek javítása érdekében a tompai és röszkei átkelőn tesztelték a különböző lehetséges módosítások hatásait - jelentette ki Szijjártó Péter a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. A Szubjektívet este fél 8-tól láthatják.

Jelentős fejlesztések zajlanak Magyarország és Szerbia között a vasutakat illetően, azonban a személygépjárművel való határátkelés továbbra is nagy gondot okoz. A feltételek javítása érdekében a tompai és röszkei átkelőn tesztelték a különböző lehetséges módosítások hatásait - erről is beszélt Szijjártó Péter a Pannon RTV-nek adott exkluzív interjújában. Emellett az időszakosan működő kisebb átkelők munkaidejének a meghosszabbítása is folyamatosan napirenden van - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Szubjektív felvételén.

„A tompai és a röszkei átkelőhely fejlesztéséről is megállapodtak a belügyminisztériumok, annak érdekében, hogy a néha borzasztóan kellemetlen és méltatlan várakozási időt és körülményeket le tudjuk szorítani, illetve javítani tudjuk. Különböző tesztidőszakokat hajtottunk végre, ahol részben növelt kapacitással, részben nagyobb emberállománnyal, részben technológiai újításokkal néztük meg, hogy milyen módon alakul az átkelés. Pozitív eredményeket hoztak ezek a tesztidőszakok, így ezeknek a kiterjesztéséhez szükséges fejlesztések zajlanak, decemberre, tehát év végére véget is érnek. Tompánál és Röszkénél is normálisabban lehet átkelni a határon.”

fejlesztés
vasút
külgazdasági és külügyminiszter
Tompa
Röszke
Szijjártó Péter
határ

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.