Ugrás a tartalomra

Szijjártó üdvözölte Szerbia lépését

2023.06.26
21:53
Forrás
Pannon RTV
A három koszovói albán rendőr elengedéséről nyilatkozott a magyar külügyminiszter.

Tovább erősíti a Szerbia és Magyarország közötti együttműködést az, hogy szabadlábon védekezhet az a három koszovói albán rendőr, akiket Szerbia területén vettek őrizetbe - nyilatkozta Szijjártó Péter. A magyar külügyminiszter is megerősítette, hogy mindez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vučić szerb elnök ennek lehetőségéről is tárgyalt a Szerb-Magyar Stratégiai Együttműködési Tanács palicsi alakuló ülésén múlt kedden.

Szijjártó Péter, külügyminiszter, Magyarország: „Siniša Mali, Szerbia miniszterelnök-helyettese arra kért, hogy adjam át Vučić elnök üzenetét Orbán Viktor miniszerelnökünknek, amelyben a szerb elnök értesíti a magyar miniszterelnököt arról, hogy szabadon engedik a rendőröket. A szerb hatóságok ezt a döntést Orbán miniszterelnök és Vučić elnök beszélgetésének köszönhetően hozták meg, amelyben miniszterelnökünk a rendőrök szabadon bocsátását kérte. Mélyen hiszünk abban, hogy ez a döntés az országaink közötti erős kapcsolatokat, és a meglévő stratégiai együttműködést tükrözi.”

Szijjártó Péter
Koszovó

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.