Ugrás a tartalomra

Szijjártó: a vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

2021.09.24
07:32
Forrás
MTI
A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást és tudják megvédeni az emberiséget a világjárvánnyal szemben - jelentette ki felszólalásában Szijjártó Péter, az ENSZ-közgyűlésén New Yorkban.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter felszólalásában hangsúlyozta, a koronavírus az egész bolygót megtámadta, így együtt is kell felvenni a harcot a világjárvánnyal szemben. A világ teljes lakosságának beoltására képesnek kell lennie a nemzetközi közösségnek, amihez biztosítani kell, hogy a vakcinákat minél több helyen gyártsák. Kiemelte: nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni a különböző vakcinákat, hiszen azok az életmentés eszközei.

Szijjártó emellett hangsúlyozta, hogy a pandémia nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági krízist is eredményezett, így az államok előtt álló legfontosabb feladat a meglévő munkahelyek megőrzése és újak létrehozása. 

Szijjártó Péter
ENSZ
vakcina
koronavírus

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.