Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Justin Lane

Szijjártó: válságok idején különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme

2021.09.22
18:29
2021.09.22
18:39
Forrás
MTI
Az ENSZ 76. közgyűlésén a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Gyermekek elleni erőszak válság idején című konferencián szólalt fel.

Válsághelyzetben különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme - hangsúlyozta Szijjártó Péter New Yorkban. Kijelentette, hogy a koronavírus-járvány gazdasági krízist eredményezett, ezért különösen fontos a gyermeket nevelő családok támogatása, hiszen a szülőknek kettős terhet kell viselniük, ugyanis egyrészt dolgozniuk kell, másrészt az óvodák, iskolák bezárása miatt a gyerekekről is gondoskodniuk kell napközben. Kiemelte: Magyarország ebből a szempontból jó példát mutat, mivel ha a gazdasági növekedés üteme az év végére eléri az 5,5 százalékot, akkor az állam visszafizeti a gyermeket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

Szijjártó Péter
ENSZ
válság

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.