Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Változatlanok a magyar külpolitika céljai

2018.05.09
11:04
2018.05.09
11:30
Forrás
MTI
A következő négy évben is a magyar külpolitika célja, kötelessége és feladata Magyarország szuverenitásának és biztonságának megvédése.

A külpolitika célja továbbá Magyarország versenyképességének fenntartása és folyamatos javítása - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter ma Budapesten. A tárcavezető a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kari napját megnyitó előadásában kiemelte: a szuverenitás és biztonság megvédése az elkövetkező időben is fontos cél, ennek megvalósítása továbbra is konfliktusokkal, jogi és politikai csatákkal fog járni. Szijjártó Péter úgy vélte, a külpolitika "felminősítését" jelentette, hogy nemcsak politikai, hanem gazdasági funkciókat is adtak neki, kimondták, hogy kötelessége felismerni és érvényesíteni a magyar gazdasági érdekeket.

Szijjártó Péter
Budapest
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.