Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szijjártó: a védvonalat a szerb-északmacedón határra kell áthelyezni

2022.10.07
09:31
2022.10.07
16:53
Forrás
Pannon RTV
A biztonsági kockázat új dimenziója jött létre azáltal, hogy az embercsempészek és az illegális migránsok is éles fegyverrel fenyegetik a határt védőket – emelte ki Szijjártó Péter a Szubjektív című műsorunknak adott interjúban.

Magyarország készen áll arra, hogy több emberrel és több eszközzel segítse az illegális migráció elleni küzdelmet, a cél pedig az, hogy a bevándorlók és az embercsempészek elleni védvonalat a magyar-szerb határról a szerb-észak-macedón határra tolják le – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

„Mi készen állunk arra, hogy segítsünk, mert ezáltal Szerbia mentesül az alól, hogy egyfajta „hotspotként” üzemeljen. Mert most gyakorlatilag mi történik: az Európai Unióból érkező migránsok – mert legalább egy európai uniós országon ezek a migránsok keresztülhaladnak -, azok az Európai Unióba akarnak tovább menni, de nem tudnak, mert mi védjük az unió külső határát, eleget téve a kötelezettségeinket. Ezért itt ragadnak a migránsok. Ez nem jó. Nem jó Szerbiának, nem jó a szerbeknek, nem jó az itt élő magyaroknak, és szeretnénk ezt a helyzetet megszüntetni.”

migránsválság
Szijjártó Péter
határvédelem

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.