Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Szijjártó a VMSZ vezetőségével is tárgyalt

2022.07.04
15:37
2022.07.04
17:41
Forrás
Pannon RTV
A jövőbeli pályázatokról is szó volt.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A Vajdasági Magyar Szövetség vezetőségével is találkozott Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminisztert a VMSZ három alelnöke, az Intézőbizottság elnöke és a Tanács elnöke, valamint Kaizinger Tibor első beosztott konzul fogadta. Dr. Pásztor Bálint elmondta, a magyar külügyminisztert tájékoztatták a szerbiai belpolitikai fejleményekről a parlament és kormány megalakulásának folyamatára vonatkozóan.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Dr. Pásztor Bálint, alelnök, VMSZ: „Ezen kívül azokról a a pályázatokról, lehetőségekről, fejlesztésekről beszélgettünk, amelyek a vajdasági magyarság szempontjából fontosak lesznek a következő időszakban, hiszen egyértelmű, hogy a magyarországi kormányzat számára fontos a vajdasági magyarság, de mi azt szeretnénk, hogy a továbbiakban is konkrét pályázatok és projektumok képében valósulna meg, ahogy az az elmúlt években is volt.”

VMSZ
Szijjártó Péter
Dr. Pásztor Bálint

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.