Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó: Weber és Timmermans nem felel meg a magyarok elvárásainak

2019-06-23
15:33
Forrás
MTI
Szijjártó Péter szerint Manfred Weber néppárti és Frans Timmermans szocialista jelölt nem felel meg a magyar emberek elvárásainak.

Éppen ezért a magyar kormány nem támogatja, hogy európai uniós csúcspozíciókat töltsenek be. A magyar külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Kossuth rádió műsorában elmondta, Magyarország csak olyan jelöltet támogat, aki tiszteletben tartja az európai nemzeteket, hajlandó fellépni a keresztény kultúra megvédéséért, és nem szervezni, hanem megállítani akarja a migrációs folyamatokat. Szijjártó Péter kiemelte, az a cél, hogy minél hamarabb döntés szülessen a csúcspozíciókról, és utána valós, érdemi ügyekkel - például az európai biztonság visszaállításával - lehessen foglalkozni.

Szijjártó Péter
Manfred Weber
Frans Timmermans

Most

11:15, Frissítve: 11:25

Sok balesetet okoznak az ittas sofőrök

Az új közlekedésbiztosítási törvényjavaslat értelmében az ittasan balesetet okozó sofőrök akár 2,5 millió eurós kártérítést is fizethetnek majd a károsultaknak.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.