Ugrás a tartalomra

Szilágyi: Az anyaország számít a diaszpórában élő fiatalokra

2019.07.09
13:31
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI
Számít a diaszpórában élő fiatalokra az anyaország, és segíti őket a magyar kultúra őrzésében - mondta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa kedden az Országházban.

Szilágyi Péter a diaszpóraprogram keretében Magyarországra érkező uruguayi magyar származású fiatalokat köszöntött. Kiemelte, Magyarország minden magyarért kiáll, éljen bárhol a világon. Hozzátette, a magyar kis nemzet, ezért nagyon fontos, hogy a diaszpórában élő két és fél millió tagja kapcsolatban maradjon az anyaországgal.

Az alig néhány ezres uruguayi magyar közösségnek a legfontosabb, a magyar identitást megtartó erő a néptánc és a cserkészet, és a magyar kormány hálás a közösségnek, hogy ilyen messze az anyaországtól ápolják őseik kultúráját - fogalmazott Szilágyi.

Szilágyi Péter
anyaország
diaszpóra

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.