Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV

Szilágyi: Erőforrássá vált a diaszpórában élő magyarság

2019.07.06
10:50
Forrás
MTI
Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a hetedik Martosi Szabadegyetemen mondott beszédet a Felvidéken.

A nemzetpolitikai programnak köszönhetően szorosabbá vált a kapcsolat mind a diaszpórában élő magyarság és az anyaország, mind a diaszpórában élő magyarság és a kárpát-medencei külhoni magyar nemzetrészek között is - tette hozzá Szilágyi Péter. A kulturális kapcsolattartás szorosabbra fűzése mellett gazdasági vonalon is megindult a kapcsolatépítés - emelte ki a miniszteri biztos a hetedik Martosi Szabadegyetemen, amelyet "Világnemzet vagyunk" címmel tartottak meg a Felvidéken.

nemzetpolitika
diaszpóra
Szilágyi Péter
Felvidék
Martos

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.