Ugrás a tartalomra

Szilágyi Péter: egységes fellépésre van szükség a kisebbségi jogvédelemben

2021.07.14
18:20
2021.07.14
19:07
Forrás
Pannon RTV
Online nyári egyetemet tart a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézet, melynek témája a kisebbségvédelem Európában. Az eseményt a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatja.

Szilágyi Péter stábunknak elmondta, 21 résztvevője van a tizedik alkalommal megrendezett nyári egyetemnek, közülük heten vajdasági származásúak. A négynapos program szombaton ér véget, célja pedig az, hogy minél több határon túli magyar fiatalt megszólítsanak, olyanokat, akik joghallgatók, vagy olyan területen dolgoznak, ahol fontos a kisebbségvédelem - hangsúlyozta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.

„Ezért is meg kell teremteni minden fórumot arra, hogy beszámoljunk arról, hogy hogyan is állunk most 2021-ben, milyen nemzetközi lehetőségeink vannak, milyen lehetőségeink vannak viszonossági alapon az adott állammal való tárgyalás során, illetve milyen gyakorlati esetek vannak egy-egy régióban. El tudom mondani, hogy például Vajdaságból most hárman is részt vesznek előadóként ezen a konferencián. A VMSZ is képviselteti magát, jelen lesz egy gyakorló, praktizáló ügyvéd is, illetve jelen lesz Sóti Attila, a korábbi ifjúsági szervezetnek a vezetője, aki egy nagyon komoly ügyet vitt a vállán személy szerint az újvidéki Jogi Karral szemben.”

kisebbségi

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.