Ugrás a tartalomra
Szilágyi Péter
Korábbi felvétel: Pannon RTV

Szilágyi Péter: Erősíteni kell a kapcsolatokat a diaszpóra magyarságával

2019-09-21
23:42
2019-09-21
23:47
Forrás
MTI
Hogy a szorosabb kötelékek közelebb hozzák őket a Kárpát-medencéhez - nyilatkozta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton Frankfurtból.

Szilágyi Péter a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének konferenciáját követően közölte, hogy a kormány bővíti a külföldi magyar közösségek támogatását és új programokat indít számukra.

Az idei rendezvény Frankfurtban kiemelten foglalkozott az Ukrajnában élő magyarok sorsával, megismertetve a közvéleményt a kárpátaljai helyzettel - mondta Szilágyi Péter. Véleménye szerint az ott élő magyarok jogainak rendezése enyhítheti a feszültségeket és kedvezően fog hatni a két ország viszonyára az is, ha Trócsányi Lászlót megválasztják szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak.

A miniszteri biztos úgy látja, hogy az összefogásnak és a kormány határozott nemzetpolitikájának köszönhetően a magyar nemzetrészeket erős kapcsolat fűzi össze.

Szilágyi Péter
diaszpóra
Magyarország

Most

13:17, Frissítve: 13:23

A nemzeti összetartozás napja Vajdaságban

Csütörtökön a trianoni békediktátum 100. és a Nemzeti Összetartozás megünneplésének 10. évfordulójára emlékezik a magyar nemzet. Vajdaság több településén tartanak megemlékezéseket.
12:23

Falutakarítási akció Horgoson

Mintegy 25 önkéntes gyűlt össze ma a Művelődési Ház mellett Horgoson. Füvet vágtak, gereblyéztek és szemetet szedtek. A céljuk az volt, hogy a falu egyik legforgalmasabb része megszépüljön.

Népszerű