Ugrás a tartalomra
Szilágyi Péter
Korábbi felvétel: Pannon RTV

Szilágyi Péter: Erősíteni kell a kapcsolatokat a diaszpóra magyarságával

2019-09-21
23:42
2019-09-21
23:47
Forrás
MTI
Hogy a szorosabb kötelékek közelebb hozzák őket a Kárpát-medencéhez - nyilatkozta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton Frankfurtból.

Szilágyi Péter a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének konferenciáját követően közölte, hogy a kormány bővíti a külföldi magyar közösségek támogatását és új programokat indít számukra.

Az idei rendezvény Frankfurtban kiemelten foglalkozott az Ukrajnában élő magyarok sorsával, megismertetve a közvéleményt a kárpátaljai helyzettel - mondta Szilágyi Péter. Véleménye szerint az ott élő magyarok jogainak rendezése enyhítheti a feszültségeket és kedvezően fog hatni a két ország viszonyára az is, ha Trócsányi Lászlót megválasztják szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak.

A miniszteri biztos úgy látja, hogy az összefogásnak és a kormány határozott nemzetpolitikájának köszönhetően a magyar nemzetrészeket erős kapcsolat fűzi össze.

Szilágyi Péter
diaszpóra
Magyarország

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.