Ugrás a tartalomra

Szilágyi Péter: Erősíteni kell a kapcsolatokat a diaszpóra magyarságával

2019.09.21
23:42
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Hogy a szorosabb kötelékek közelebb hozzák őket a Kárpát-medencéhez - nyilatkozta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton Frankfurtból.

Szilágyi Péter a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének konferenciáját követően közölte, hogy a kormány bővíti a külföldi magyar közösségek támogatását és új programokat indít számukra.

Az idei rendezvény Frankfurtban kiemelten foglalkozott az Ukrajnában élő magyarok sorsával, megismertetve a közvéleményt a kárpátaljai helyzettel - mondta Szilágyi Péter. Véleménye szerint az ott élő magyarok jogainak rendezése enyhítheti a feszültségeket és kedvezően fog hatni a két ország viszonyára az is, ha Trócsányi Lászlót megválasztják szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak.

A miniszteri biztos úgy látja, hogy az összefogásnak és a kormány határozott nemzetpolitikájának köszönhetően a magyar nemzetrészeket erős kapcsolat fűzi össze.

Szilágyi Péter
diaszpóra

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.