Ugrás a tartalomra

Szili Katalin: Elsődleges cél, hogy a Kárpát-medence magyarsága megerősödjön

2019.01.13
00:23
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
A miniszterelnöki megbízott a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen mondott beszédet.

Kifejtette, hogy mivel Románia az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, itt az ideje, hogy elismerhetje a romániai magyarság önrendelkezési jogát. Mint mondta, Európában is számos példa van már az autonómiára, mert ha a közösségek erősek, akkor az államok is erősek lesznek. A székelyföldi autonómiatörekvések mellett a szórvány megvédése is fontos feladat, ezért minden magyar közösséget és embertársat segíteni kell - tette hozzá Szili Katalin. Hangsúlyozta, hogy ezt a célt szolgálták az elmúlt nyolc évben meghozott nemzetpolitikai intézkedések is.

Szili Katalin
magyar miniszterelnöki megbízott
Románia
autonómiatörekvés
nagyvárad

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.