Ugrás a tartalomra
Szili Katalin
Pannon RTV/Archívum

Szili Katalin: Elsődleges cél, hogy a Kárpát-medence magyarsága megerősödjön

2019-01-13
00:23
2019-01-13
00:28
Forrás
MTI
A miniszterelnöki megbízott a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen mondott beszédet.

Kifejtette, hogy mivel Románia az Európai Unió Tanácsának soros elnöke, itt az ideje, hogy elismerhetje a romániai magyarság önrendelkezési jogát. Mint mondta, Európában is számos példa van már az autonómiára, mert ha a közösségek erősek, akkor az államok is erősek lesznek. A székelyföldi autonómiatörekvések mellett a szórvány megvédése is fontos feladat, ezért minden magyar közösséget és embertársat segíteni kell - tette hozzá Szili Katalin. Hangsúlyozta, hogy ezt a célt szolgálták az elmúlt nyolc évben meghozott nemzetpolitikai intézkedések is.

Szili Katalin
magyar miniszterelnöki megbízott
Románia
autonómiatörekvés
nagyvárad

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.