Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Szlovákia szombaton szavaz az Európai Parlamentbe jelöltekről

2019-05-25
00:27
Forrás
hirado.hu
Szlovákiában május 25-én, szombaton reggel 7 órától este 10 óráig lehet szavazni az Európai Parlamentbe jelölt személyekről a 31 induló párt és politikai tömörülés listáján.

A szavazásra jogosultak száma négy és fél millió állampolgár, valamint több mint 800 külföldi, aki állandó lakhellyel rendelkezik az országban, és úgy döntött, hogy szlovák jelöltekre szeretne voksolni.

Szlovákiában 14 képviselőt választanak, de amíg nem történik meg a Brexit, addig csak 13 szlovákiai képviselő foglalhat helyet az EP-ben. Az eredményeket itt is vasárnap közlik. 

Szlovákia
Európai Parlament
szavaz
választás

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.