Ugrás a tartalomra

Szlovénia az Európai Unió Tanácsának soros elnöke

2021.07.01
16:19
2021.07.01
16:31
Forrás
euronews.com, MTI
Az ország elnöksége fél évig tart. Janez Janša szlovén miniszterelnök találkozott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, akinek bemutatta országa elnökségének kulcsfontosságú pontjait.

Mától Szlovénia az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Szlovénia elnökségének kulcsfontosságú pontjai között szerepel a koronavírus-járvány kezelése, a gazdasági fellendülés, a migráció kezelése, valamint a zöld és digitális átmenet. A szlovén elnökség továbbá segítené az európai jogszabályok megújítását célzó törekvéseket, hogy jövő nyártól kiküszöbölhető legyen a roaming mobildíjak újbóli bevezetése az unió területén - ezt Bostjan Koritnik szlovén közigazgatási miniszter közölte Ljubljanában. Szlovénia január elsejével Franciaországnak adja tovább a tisztséget.

Európai Tanács

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.