Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szlovénia Nemzetgyűlésének küldöttségét fogadta Pásztor István

2023.06.01
20:40
Forrás
Pannon RTV
Szlovénia támogatja Szerbia csatlakozását, mégpedig kiemelve Vajdaság fontosságát.

A Szlovén Köztársaság Nemzetgyűlésének küldöttségét fogadta Pásztor István Újvidéken. A Tartományi Képviselőház elnöke és vendégei egyebek mellett Szerbia Európai Unió felé vezető útjáról tárgyaltak. Szlovénia támogatja Szerbia csatlakozását, kiemelve Vajdaság fontosságát, amely példaként szolgál, hiszen több mint huszonöt nemzeti közösség él itt harmóniában.

Pásztor kiemelte, hogy minden nemzeti közösség évtizedek óta otthonként tekint erre a területre, értékeli és elfogadja sokszínűséget.

A Szlovén küldöttség rámutatott, hogy Szerbiának mielőbb csatlakoznia kell az Európai Unióhoz, de egyelőre elég lassúnak értékelik a folyamatot.

Pásztor István
Szlovénia

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.