Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Szlovéniai választások - Nagyobb a részvételi arány, mint négy évvel ezelőtt

2022.04.24
14:24
Forrás
MTI
A szlovéniai országos választási bizottság adatai szerint vasárnap tizenegy óráig többen mentek el szavazni, mint a 2018. június 6-ai előrehozott parlamenti választásokon.

Délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosult polgárok 21,05 százaléka járult az urnákhoz. 2018-ban ugyanez az arány 17,27 százalék volt. A választás nyugodtan folyik, rendkívüli eseményről nincs értesülés. Szlovéniában péntek éjféltől vasárnap este hét óráig tart a kampánycsend.

A szlovén választási iroda a honlapján folyamatosan beszámol a részvételi arányról. A szavazóhelyiségekből távozók megkérdezésén alapuló exit pollok eredményét közvetlenül az urnazárás után nyilvánosságra hozzák. Az első részeredmények fél nyolc után várhatók.

Szlovénia
választások

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.