Ugrás a tartalomra
Tanjug/Lehtikuva via AP/Antti Aimo-Koivisto

Szociáldemokrata győzelem - baloldali kormánya lehet Finnországnak

2019-04-15
16:26
Forrás
hirado.hu
Az ellenzéki, baloldali Szociáldemokrata Párt szerezte meg a legtöbb szavazatot az általános választáson a voksok 100 százalékának összesítése alapján.

Szorosan a nyomában, a második helyre a nacionalista Finnek, korábbi nevükön Igazi Finnek jutottak. Mindössze ötezer szavazat a különbség a két párt között – közölte hétfőn a finn igazságügyi minisztérium. A szociáldemokraták a voksok 17,7 százalékát, az euroszkeptikus finnek a 17,5 százalékát kapták. A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár 19 politikai pártra és mozgalomra adhatta le voksát. A szociáldemokraták utoljára 1999-ben nyertek általános választásokon, bár azóta különböző kormánykoalíciók tagjai voltak.

Finnország
választás

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.