Ugrás a tartalomra

Szociáldemokrata győzelem - baloldali kormánya lehet Finnországnak

2019.04.15
16:26
Forrás
hirado.hu
Az ellenzéki, baloldali Szociáldemokrata Párt szerezte meg a legtöbb szavazatot az általános választáson a voksok 100 százalékának összesítése alapján.

Szorosan a nyomában, a második helyre a nacionalista Finnek, korábbi nevükön Igazi Finnek jutottak. Mindössze ötezer szavazat a különbség a két párt között – közölte hétfőn a finn igazságügyi minisztérium. A szociáldemokraták a voksok 17,7 százalékát, az euroszkeptikus finnek a 17,5 százalékát kapták. A mintegy 4,5 millió választásra jogosult polgár 19 politikai pártra és mozgalomra adhatta le voksát. A szociáldemokraták utoljára 1999-ben nyertek általános választásokon, bár azóta különböző kormánykoalíciók tagjai voltak.

Finnország
választás

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.