Ugrás a tartalomra

A szocialistákkal is egyeztetett a szerb elnök

2020.07.20
11:50
2020.07.20
15:43
Forrás
Pannon RTV
Ma folytatódtak a kormányalakítási konzultációk, amelyek múlt kedden kezdődtek. Holnap a haladókkal tárgyal az államfő.

A kormányalakításról tárgyalt ma reggel Aleksandar Vučić a Szerbiai Szocialista Párt és az Egységes Szerbia választási listájának képviselőivel. Ivica Dačić a találkozót követően azt mondta, a szerb államfővel nem beszéltek technikai kérdésekről, így a lehetséges miniszterek neve sem került szóba. A Szerbiai Szocialista Párt elnöke leszögezte, a SZSZP-ESZ koalíció kész folytatni az együttműködést a Szerb Haladó Párttal. Az előzetes bejelentések szerint a szerb államfő saját pártja, a Szerb Haladó Párt képviselőivel kedden találkozik. Az egyeztetések múlt kedden kezdődtek. A szerb kormány várhatóan szeptember elejére alakulhat meg.

Ivica Dačić, elnök, Szerbiai Szocialista Párt: „Biztos vagyok abban, hogy azonos céljaink vannak. Egy erős, modern Szerbiát akarunk, egy stabil Szerbiát akarunk. Egy olyan Szerbiát akarunk, ahol a következő két évben olyan alapokat fektethetünk le, amelyek döntő jelentőségűek lesznek Szerbia jövőjét tekintve.”

kormány
kormányalakítás
konzultáció
szocialisták
Szerbiai Szocialista Párt
Ivica Dačić
Dragan Marković Palma
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.