Ugrás a tartalomra

Szociálpolitika Dél-Bánátban

2022.09.10
14:10
2022.09.10
16:29
Forrás
Pannon RTV
Darija Kisić munkaügyi, foglalkoztatási és szociálisügyi miniszter Antalfalvára és Nagylajosfalvára látogatott. A tárcavezető a minisztérium által támogatott egyesületek munkájával ismerkedett meg.

Az illetékesek elsőként egy inkluzív dzsúdóedzésen vettek részt az antalfalvi Slavija Sportközpontban. A program a Kék Angyalok Egyesület és az antalfalvi Szociális Munkaközpont közös szervezésében valósul meg azon fiataloknak, akik a helyi fogyatékkal élő fiatalok részére működtetett napközibe járnak. A ferenchalmi Jedinstvo Dzsúdó Klub edzője foglalkozik a fiatalokkal egy alkalommal hetente.

Saša Anđelović, vezető dzsúdóedző, Antalfalva: „Az emberek, a szülők, az egészségügyi munkások is felismerték, tehát mindannyian látták a javulás jeleit a felhasználóinknál. Nagyon örülök annak, ahogyan ez az egész kibontakozik és folyik. És meg vagyok róla győződve, hogy ez nagyon jó nekik.”

Látogatásuk végén Darija Kisić miniszter és Biljana Barošević segédminiszter a Padinai Női Egyesület elnökével, Elena Hanjikkal közösen átadták a szervezet felújított helyiségét.

Elena Hanjik, elnök, Padinai Női Egyesület, Nagylajosfalva: „A múlt évben adódott az alkalom, hogy felszabadult egy helyiség a miénk mellett. Pályáztunk a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Veterán és Szociálisügyi Minisztériumnál, jóváhagyták a támogatást, és ezzel felújítottuk a helyiséget. Egy nagy, új helyiséget kaptunk, amely nagyon jól felszerelt, és megfelelő a női egyesületünk munkájához.”

A megnyitó után Darija Kisić elégedettségét fejezte ki a meglátogatott szervezetek munkájával kapcsolatban.

„Minisztériumunk, a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Veterán és Szociálisügyi Minisztérium mindig támogatni fogja ezeket és a hasonló tevékenységeket, amire pedig külön büszkék vagyunk, hogy az önök tagjai között lévő fogyatékkal élő személyek teljesen egyenrangúak.”

A vendégek látogatása kötetlen társalgással, ünnepi fogadással ért véget.

Darija Kisić
Nagylajosfalva
Antalfalva

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű