Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szombaton kezdi kampányát a Magyar Összefogás

2018-09-14
13:51
2018-09-24
17:14
Forrás
Pannon RTV
Holnap kezdi meg kampányát a nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás.

Az elkövetkező 7 hétben csaknem 300 rendezvényt tartanak és az a szándékuk, hogy a lista jelöltjei és a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői minden vajdasági településre eljussanak - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Pásztor István, a VMSZ elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője tartottak.

Szeptember 15-én indul a Magyar Összefogás választási kampánya, amit egy héthetes közösségi ünnepként élünk majd meg - hangsúlyozta Pásztor István. A gondokról nyíltan és világosan szeretnénk beszélni, a megoldáskeresés szándékával - emelte ki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Egy aktív, tartalmas, dinamikus, lendületes, jó hangulatú kampányt kívánunk szervezni, és a dolgok mostani állása szerint azt kell, hogy mondjam önöknek, hogy ehhez minden feltétel biztosított. Egyrészt biztosított egy közösségileg elkötelezett, komoly teljesítménnyel rendelkező embereket felsorakoztató lista, másrészt biztosított az a mozgósító és szervező erő, amit a VMSZ fog bevinni ebbe a kampányba, és az, ami talán a legfontosabb, biztosított a közösségnek a nyitottsága a találkozások vonatkozásában.”

Ezt az is bizonyítja, hogy amikor a támogatói aláírásokat gyűjtötték, egy nap alatt mintegy 4200-an jöttek el - tette hozzá. A kampány keretében egy füzetet is nyomtatnak, amelyben bemutatják a jelölteket, az eddigi teljesítményt és az előttünk álló időre vonatkozó programot, ezt minden vajdasági magyar otthonába eljuttatják - mondta Pásztor István. A cél, hogy a Magyar Összefogás a választások után is a legmeghatározóbb erő legyen az MNT-ben. Fontos, hogy a Magyar Összefogásnak konkrét választási programja van. A rendezvénysorozatban lesznek állandóan megjelenő témák - fogalmazott a VMSZ első embere: „Az egyik ilyen téma: Magyarok a Vajdaságban - a nemzetépítés lehetőségei. A másik téma: Érdekérvényesítés és párbeszédkészség. A harmadik téma: Magyarként a szülőföldön. És a negyedik: Az MNT a közösségünk életében.”

Hajnal Jenő szerint, amit az elmúlt négy évben elterveztek, az valóra is vált. A Magyar Összefogás listavezetője azt mondta: a magyar érdekeltségű intézményeket tovább bővítik. Hangsúlyt fektetnek arra, ami a délvidéki magyarság számára fontos, ezek a család, gyermekeink, otthonunk, munkánk, kiszámítható előrehaladásunk, egészségünk, emberi méltóságunk, kultúránk, hitünk, szülőföldünk, hazánk és nemzetünk - tette hozzá Hajnal Jenő.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „A legfontosabb feladata egy programnak nem lehet más, mint továbbvinni, fejleszteni, amit elkezdtünk, tovább építeni, és az építés és fejlesztés mellett mindenki számára elérhetővé tenni mindezt. Ebben a programban nincs olyan eleme a délvidéki magyar közösség ügyének, amely ne kerülne figyelmünk középpontjába, nincs olyan kistelepülés, nincs olyan ember, akinek az ügyét ne tartanánk fontosnak és jelentősnek.”

Ebben a magyar és a szerb kormány is az MNT segítségére van - mondta a listavezető. Hajnal Jenő hozzátette: Szerbiában ma előnyre tudjuk váltani azt, hogy magyarok vagyunk. A választási program péntek délutántól a Magyar Összefogás honlapján is elolvasható.

Magyar Összefogás
Nemzeti tanácsi választások 2018
Pásztor István
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.