Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Sputnik/Alexei Nikolsky

Szorosabb kínai-orosz együttműködés

2021.06.28
13:53
2021.06.28
14:00
Forrás
Pannon RTV
A kínai-orosz baráti együttműködés folytatásában állapodott meg a két ország elnöke. Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin videokapcsolaton keresztül egyeztetett.

A két államfő tárgyalásáról kiadott közös nyilatkozatból kiderül: Hszi szerint a két ország együttműködése "pozitív lendületet kölcsönöz a nemzetközi közösségnek egy olyan időszakban, amikor a világ komoly változásokon megy keresztül, az emberiség pedig számos válsághelyzettel találja magát szemben a fejlődés útján". Aláhúzta: a kínai-orosz együttműködés példát állít a nemzetközi kapcsolatok új fajtája számára. A két elnök az elmúlt hat hétben már másodszor lépett egymással kapcsolatba. Legutóbb május 19-én, egy kétoldalú atomenergiai együttműködési projekt megnyitó ünnepségét tekintették meg együtt. A kínai-orosz kapcsolatok fejlődésével párhuzamosan Peking és Moszkva viszonya Washingtonnal egyaránt feszültebbé vált az utóbbi években.

Kína
Oroszország
Vlagyimir Putyin
Hszi Csin-ping

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.