Ugrás a tartalomra

Szorosabb kínai-orosz együttműködés

2021.06.28
13:53
2021.06.28
14:00
Forrás
Pannon RTV
A kínai-orosz baráti együttműködés folytatásában állapodott meg a két ország elnöke. Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin videokapcsolaton keresztül egyeztetett.

A két államfő tárgyalásáról kiadott közös nyilatkozatból kiderül: Hszi szerint a két ország együttműködése "pozitív lendületet kölcsönöz a nemzetközi közösségnek egy olyan időszakban, amikor a világ komoly változásokon megy keresztül, az emberiség pedig számos válsághelyzettel találja magát szemben a fejlődés útján". Aláhúzta: a kínai-orosz együttműködés példát állít a nemzetközi kapcsolatok új fajtája számára. A két elnök az elmúlt hat hétben már másodszor lépett egymással kapcsolatba. Legutóbb május 19-én, egy kétoldalú atomenergiai együttműködési projekt megnyitó ünnepségét tekintették meg együtt. A kínai-orosz kapcsolatok fejlődésével párhuzamosan Peking és Moszkva viszonya Washingtonnal egyaránt feszültebbé vált az utóbbi években.

Kína
Oroszország
Vlagyimir Putyin
Hszi Csin-ping

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.