Ugrás a tartalomra
FoNet/Ognjen Stevanović

A Szövetség Szerbiáért bojkottálja a parlamenti üléseket

2019-02-11
18:36
2019-02-11
18:42
Forrás
MTI
A szerb parlament üléseinek bojkottját jelentette be a Szövetség Szerbiáért elnevezésű ellenzéki tömörülés. A szerbiai képviselőház ma kezdődött ülésén már nem is vettek részt az ellenzéki képviselők.

Közleményük szerint mindaddig bojkottálják az üléseket, amíg az Egy az ötmillióból jelmondatú tüntetéseken elhangzott követelések nem teljesülnek.

A mintegy 30 ellenzéki pártból és szervezetből álló 250 fős parlamentben körülbelül ötven képviselővel rendelkező Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés szerint Aleksandar Vučić államfő már autokratikus eszközökkel irányítja az országot, pártja pedig korrupt, és a kormányzatéval ellentétes minden gondolatot elnyomna.

Szövetség Szerbiáért
parlament
bojkott

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű