Ugrás a tartalomra

Szükség esetén ismét elhalaszthatják a választásokat

2020.05.18
15:54
2020.05.21
11:17
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić ma azt mondta, hogy a június 21-re tervezett választásokat elhalaszthatják, ha a koronavírussal fertőzött személyek száma ellenőrizetlenül növekszik.

A szerb államfő ugyanakkor rámutatott, hogy nem gondolja, hogy egy ilyen forgatókönyv bekövetkezne.

A szerb államfő szerint azok, akik korábban lábasokat csapkodtak, és követelték a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések felfüggesztését, az orvosokat pedig politikai elkötelezettséggel vádolták, most éppen a koronába kapaszkodnak mentőkötélként, hogy elhalasszák a választásokat.

Vučić arra is rámutatott, hogy Szerbiának nem volt nagy problémája a migránsokkal, és hogy a menekülteket kenyérrel és sóval fogadják, miközben az állam ugyanakkor szavatolni szeretné a polgárok biztonságát. Hozzátette, meg akarja akadályozni a migránsok közötti konfliktusokat, ezzel pedig az életüket mentik meg.

Újságírói kérdésre, hogy a migránsok miatt a katonaság Sidbe küldése a választási kampány része volt-e, Vučić elmondta, hogy ez a médiahíresztelés szóra sem érdemes.

Aleksandar Vučić
halasztás
Választások 2020

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.