Ugrás a tartalomra

A szükséges támogatói aláírások ötszörösét szerezte meg a Magyar Összefogás

2022.09.15
10:57
2022.09.15
17:56
Forrás
Pannon RTV
Bizakodásra ad okot, hogy a szükséges támogatói aláírások ötszörösét szerezte meg a Magyar Összefogás a november 13-ai magyar nemzeti tanácsi választásokra - hangsúlyozta Fremond Árpád a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, egyben a 35 tagú lista vezetője kiemelte: ez az eredmény azt jelenti, hogy a vajdasági magyarok fontosnak tartják a nemzeti tanácsi választásokat. Továbbá ez egy visszajelzés is, hogy az a politika és közösségépítő tevékenység, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács folytat, jó irányba halad. Fremond Árpád kiemelte, a kampány folyamatosan zajlik, de annak intenzívebb része október második felében kezdődik. A listavezető elmondta, hogy a programok és intézményrendszerek támogatása a jövőben is folytatódik. Ahogyan eddig is, a folytonosság jellemzi majd az MNT munkáját. Fremond Árpád emellett hozzátette, fel fog használni minden olyan tapasztalatot és kapcsolatot a kampány során és esetlegesen később a nemzeti tanácsban is, amelyeket a köztársasági parlamentben szerzett.

Fremond Árpád, listavezető, Magyar Összefogás: „Számos olyan kapcsolatra tettünk és teszünk szert a szerbiai képviselőházban, amely aztán a közösség számára jó és fontos lehet. Hiszem azt, hogy az új nemzeti tanács együttműködve a Vajdasági Magyar Szövetséggel tudja majd ezt a közösséget továbbfejleszteni és megtartani, és mindent meg tud annak érdekében tenni, hogy az elkövetkező időszakban is gyakorlatilag az érdekérvényesítési képességünk az meg tudjon maradni itt Szerbiában, de akár az egész Kárpát-medencében is. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk.”

Magyar Összefogás
Vajdasági Magyar Szövetség
Fremond Árpád
nemzeti tanácsi választások

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.